Зміст:

  1. Граматика англійської мови – просто і весело
  2. Підручники з граматики для інших іноземних мов
  3. Чим доповнити базову граматику за самостійного навчання мовам?

Якщо зі словами при вивченні іноземної мови все здається просто (бери і вчи), то граматика багатьох початківців лякає своєю буцім апріорі складною структурою. Хоча не факт, що в ній насправді є непереборні складнощі: якщо потягнути за потрібну ниточку, то можна розплутати практично будь-який клубок. Навчання «з-під палиці» вже давно не практикують, та й не сприяє це самоосвіті. А ось із гумором і у доступній формі нову інформацію засвоюють набагато швидше, приємніше і ефективніше. На цьому і ґрунтується серія посібників з іноземних мов «... граматика коротко і легко».

1. Граматика англійської мови – просто і весело

«Англійська граматика коротко і легко» – це невеликий довідник, який просто і доступно знайомить усіх охочих із базою граматики англійської мови (або будь-якої іншої зі згаданих раніше). Він складається з 25 розділів, які присвячено основним граматичним темам – в основному, частинам мови і часам дієслів. Деякі розділи розбито на дрібніші блоки.

Структура кожного розділу проста і дружня до користувача: коротко і невимушено пояснено правила й особливості англійської мови. Крім цього, вони вдало ілюстровані гумористичними вставками. А всі речення, які наведено для прикладу, цілком можуть зустрітися в повсякденній мові. Таким чином, ви вчитеся ще й розмовляти!

«Порції» граматики в підручнику невеликі і легко засвоюються – ви можете виділяти зовсім небагато часу на будь-яку тему і не хвилюватися, що розриваєте навчальний процес буденними справами. Кожен «урок» обов'язково супроводжено простими вправами для перевірки вивченого. Вони не дуже ґрунтовні, але без самоконтролю нікого не залишать (правильні відповіді будуть у кінці книги). Закінчується цей диво-довідник всюдисущою таблицею неправильних дієслів і предметним покажчиком, щоб легко знайти потрібну главу.

2. Підручники граматики для інших іноземних мов

Серія довідників «Граматика коротко і легко» – це один із базових продуктів співпраці німецького видавництва «Лангеншайдт» і «Методики». Вона складається не тільки з «Англійської граматики», структуру якої описано в попередньому розділі статті. Німецька граматика, а також іспанська, італійська і французька також представлені в зручному і простому вигляді в цій серії. Довідники граматики з вправами для кожної мови продубльовано російською та українською мовами. Структура у всіх схожа, але з урахуванням мовних особливостей для кожного варіанту.

3. Чим доповнити базову граматику при самостійному навчанні мовам?

Граматика, необхідна для засвоєння іноземної мови до середнього рівня, по суті, у вас у кишені. Щоб підкріпити її словниковим запасом так само легко і весело, варто звернути увагу на візуальний словник «English. Картинка за картинкою». Аналогічний продукт доступний також для тих, хто вивчає німецьку. Крім цього, більшість необхідних для старту слів ви знайдете в словниках «Починай говорити...», які доступні для всіх рекомендованих європейських мов.

«Граматика коротко і легко» прекрасно підійде як для початківців, так і для тих, хто повертається до неї після тривалої перерви. Перевірити, наскільки успішно тобі підкоряються правила і слова, можна з тренінгом «Граматика – це просто!». Ця серія є збіркою вправ на основні граматичні теми; вона доступна для англійської та інших популярних європейських мов.

Як бачите, нічого страшного і складного – вчитися можна і потрібно із задоволенням та хорошим настроєм. А помічники для цього знайдуться – он їх у нас скільки!

Товар додано до списку

Працюючи з цим сайтом, ви даєте свою згоду на використання cookie-файлів сервісів Google. Це необхідно для нормального функціонування сайту, показу цільової реклами та аналізу трафіку. Статистика використання сайту відправляється в Google Детальніше